Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Крепост Цари Мали Град

Цари Мали Град - Късноантична римска крепост и укрепено селище Мястото, в което днес, ние, екипът на SharenaCherga.com ще Ви отведем, е имен...




Цари Мали Град - Късноантична римска крепост и укрепено селище

Мястото, в което днес, ние, екипът на SharenaCherga.com ще Ви отведем, е именно Цари Мали Град - място, намиращо се в близост до град София, както и до град Самоков, място, перфектно за еднодневно посещение.

Преди да Ви разкажем с подробности за Цари Мали Град, то имайте предвид работното време! В седмицата през лятото комплексът почита понеделник, а в зимно време понеделник и вторник. Пишем всичко това, за да не се получи така, ча тръгнете от много далеч, и да се разочаровате, виждайки затворени порти на комплекса.

По-долу в публикацията ще видите видео, на кадрите на които се вижда крепостта от всички страни!

Не пропускайте да се абонирате за канала в YouTube - просто потърсете Sharena Cherga и знаете - камбанката!

И така, цената на билети за посетители е както следва:
За ученици и пенсионери - 4 лв.
За възрастни - 7 лв.
Хора с увреждания и деца под 6 години - безплатно
Ученици и пенсионери - 2 лв.

В цената е включено посещение на Цари Мали Град и Етнографски комплекс.

В близост до комплекса има страхотна еко пътека, която силно препоръчваме да преминете! Много е стръмна, затова внимавайте с обувките!
След  като слезнете от едната страна ще се озовете в едно българско село, което ще Ви впечатли с чистота, зеленина, подреденост! Село, което е ПЕРФЕКТНОТО, поне според нас, село, което е наистина прелестно.

Става въпрос за село Белчин, на което специално искаме да отправим поздрави към управата за добре свършената работа!

Относно Цари Мали Град - Уникално място, на което можете да ползвате слушалки, защото заедно с билета получавате аудио гид. В подножието на хълма има каса и можете да се изкачите с асансьора до горе, като това не влиза в цената на билета, а се заплаща допълнително.
Самият комплекс е прекрасен. Има места за сядане, кошчета и добре поддържани зелени пространства. С две думи още от входа разбираш, че си заслужава подобно място да има вход. В кулите на комплекса има музейни експозиции.

Добре организирана и представена част от българската история и историята на народите преди нас. Достъпна за всеки информация, добре подбрани експонати в изложбената част. Комплексът около крепостта предлага много и различни възможности за да се прекара приятен ден сред природата и да се научи още нещо за богатото минало на страната.

Помислено е и за най-малките - има и атракциони, които грабват вниманието и на хлапетата. Мостът, по който  сме почти сигурни, че ще стигнете до самата крепост, също е страхотен! Не само за малките, но и за големите!

Източник: www.SharenaCherga.com 





Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments