Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Коледните светлини в Кюстендил и Дупница ще заблестят на 5 декември

Коледните светлини в Кюстендил ще заблестят на 5 декември - понеделник Коледната елха на Кюстендил е висока 12 метра. Украсата по традиция с...



Коледните светлини в Кюстендил ще заблестят на 5 декември - понеделник
Коледната елха на Кюстендил е висока 12 метра. Украсата по традиция се изготвя от художествения екип на отдел "Култура и духовно развитие". Осветлението на кюстендилската елха ще бъде изцяло светодиодно, енергоспестяващо и икономично и ще пременя дръвчето с различни светлинни режими.Рождествени светлини ще заблестят не само на централния площад, а и по централната градска алея. Тържественото запалване ще се проведе на 5 декември от 17:30 часа на площад "Велбъжд". Участие ще вземат музикантите от Професионалния духов оркестър на Община Кюстендил, деца от Основно училище "Св. Паисий Хилендарски" и ВГ "Калпазани". Организаторите обещават запалването на светлините да бъде емоционално, вълнуващо и споделено, защото най-хувото е, че тази година ограниченията са отменени и всички кюстендилци и гости на града са добре дошли на събитието. Няколко дни по-късно ще бъде осветена и алеята по "Колушко дере", предлагащо чудесни условия за зимна разходка и през най-студените дни на декември. В коледна украса ще се премени и още едно любимо място на кюстендилци - парка пред ХГ "Вл. Димитров - Майстора".


Запалване светлините на елхата в Дупница също ще бъде на 5 декември, но от 18 часа, информират от пресцентъра на общината. 
Както всяка година, подготвена е  музикална програма с участието на местни групи, която ще започне в 17.30 часа на пл. „Свобода“. 13-метровата елха, която беше монтирана в петък миналата седмица ще заблести точно в 18 часа. От общината добавят, че коледната украса ще светне по повече улици и квартали в града, ще се обогати и празничната аранжировка на фонтаните в центъра.


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments