Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какво оборудване за ресторанти ни е необходимо?

Ако искате да откриете ресторант, то ще се сблъскате с редица стъпки по пътя, които трябва да бъдат предприети, за да достигнете до желана...



Ако искате да откриете ресторант, то ще се сблъскате с редица стъпки по пътя, които трябва да бъдат предприети, за да достигнете до желаната цел. Необходими са разрешителни, помещение, меню, уреди, служители и, разбира се, клиенти. Всичко това, обаче, е твърде обемно, че да го обсъждаме едновременно. Затова в днешната статия ще се фокусираме върху оборудване за ресторанти, което ще ви е нужно.

 

Хладилници, хладилни витрини и фризери

Това е от особена важност за всеки ресторант. Трябва да съхранявате на място голям брой хранителни продукти, напитки и други подобни, някои от които – замразени. Това се прави с цел безопасност, удължаване трайността и позволяване на съхранението на достатъчно продукти за извършване на ежедневните задачи. За тази цел са ви необходими хладилници, хладилни витрини и фризери.

 


Работни плотове

Естествено, ако служителите нямат къде да приготвят храна, то няма как да извършат тази дейност. Съответно, трябва да се снабдите с висококачествени работни плотове, работни маси и други подобни изделия.

 

Уреди за приготвяне на храна и готвене

Ще са ви нужни миксери, пасатори, блендери, кутери и много други подобни елементи, в зависимост от това какви храни ще приготвяте в ресторанта си. Това включва също дозатори, белачки, вакумиращи машини, уреди за приготвяне на наденички, скари и др.

 

Но не само те. Трябват и уреди, на които може да се готви. Тук се започва от печки и фурни, от котлони и конвекторни печки, обръщателни тигани и парни такива. Преминаваме към парни казани и фритюрници, Бен Мари и машини за паста.

 

Бар плот и бар уреди

За да можете да оперирате като пълноценно заведение за храни и напитки, то тогава ще ви трябват и бар уреди. Естествено, първо ще се нуждаете от бар плот. След това ще ви трябват, поне на първо време, кафе машина, кафемелачка, витрини за напитки. Може да са ви нужни също ледогенератори и ледотрошачки. Освен това редица заведения включват и други напитки в менюто си, така че са необходими още машини за фреш, сокове, шейкъри, цитрус преси, блендери и диспенсъри.

 

Посуда

Няма как да изключим и посудата от списъка. Тя е главен фактор, който е необходим, но в бързината може да не ѝ обърнем толкова много внимание. Всеки готвач, обаче, ще признае, че е от основно значение за качеството на произведената храна. Трябват ни тигани, тенджери, шпатули, чинии, чаши, лъжици, вилици, ножове (и готварски, и за клиентите) и уреди за сервиране и отсервиране.

 

Уреди за почистване и хигиена

Естествено, ще трябва и да почиствате. Един от главните елементи от този раздел са съдомиялните. Освен това, обаче, може да ви трябват и уреди за дезинфекция, в зависимост от това как планирате да извършвате почистването и дезинфекцията на заведението си. Обръщайте голямо внимание на уредите за поддържане на чистота и хигиена, тъй като те ще определят колко добре можете да извършите тези дейности. Това е от значение и за вас, и за клиентите ви, и за службите по безопасност на храните, чистота и хигиенната инспекция.

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments