Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

5 ефикасни начина за изгаряне на мазнини след зимата

Хората с наднормено тегло и тези в добра форма имат нещо общо – и двата типа търсят начин за ефикасно изгаряне на мазнини. Този текст е подг...



Хората с наднормено тегло и тези в добра форма имат нещо общо – и двата типа търсят начин за ефикасно изгаряне на мазнини. Този текст е подготвен с цел да даде няколко доста добри съвета за това как да се постигне добро изгаряне на мазнини след зимното наедряване.

Текстът е подходящ за хора, които тренират и просто искат да се тонизират, както и за хора, които тепърва започват своето пътешествие.

За да сме сигурни, че ви даваме добра информация, се консултирахме с експертите по темата по изгаряне на мазнини – Workout.bg – дано информацията ви е полезна.

1. Хидратирайте се с вода, не с електролитни напитки

Водата е най-добрият източник на хидратиращи вещества въобще. Това даже е толкова очевидно, че се чудехме дали дори има място тук, но с цел точност, все пак го сложихме.

Огромната разлика между водата и електролитните вещества, е при вторите всичко е добавено, а при водата всички нужни на тялото вещества да се хидратира, са вече налични вътре.

С нея не се изисква да давате луди пари и да се чудите дали е читава, да следите за марките и за производителя – водата си е вода – чисто и просто.

2. Ограничавайте солта и захарта

Солта и захарта имат две различни функции в тялото, но начинът по който се отразяват на организма е сравнително еднакъв. Солта кара тялото да задържа вода, което се привежда в подутост сутрин и в генерална липса на сваляне на водна маса.

Захарта пък приканва тялото да привиква и да трупа подкожни мазнини и мазнини покрай черния дроб. И в двата случая е добре или да спрете тези вещества или да органичните техния прием до минимум.

3. Въглехидратите са ваш приятел

Това, което много фитнес инструктори и диетолози ще ви кажат, е да го ограничите въглехидратите.

Това е удачен съвет ако се опитвате да влезнете в кето режим – но ако искате да водите нормален начин на живот – е доста трудно да се постигне без накрая да има йо-йо ефект.

Въглехидратите играят важна роля в организма и без тях тя не може да се извършва толкова бързо и ефикасно. Можете да ги ограничите, това е ок, но не ги спирайте.

4. Не забравяйте за хомеостазата

Добре е да спите и да си почивате. Липсата на качествен сън може да доведе до това тялото да иска да си навакса хомеостазата с повече храна, карайки ви да искате да ядете повече вредни неща.

5. Най-добрият метод – л-карнитин

Сред всички изброени методи – приема на л-карнитин е особено добър за вас. Той има особено обещаващи резултати при отслабване, тъй като помага на тялото да закара повече мазнини към митохондрията на клетките.

Ако искате да разберете повече за тази тема или търсите откъде да закупите наистина качествен л-карнитин, то Workout.bg е правилното място за вас.

 

No comments