Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да изберем най-добрата завивка за зимата

Ако търсите най-добрата завивка, може би сте забелязали, че има много опции, свързани със стила, но е малко трудно да се разбере кои характе...

Ако търсите най-добрата завивка, може би сте забелязали, че има много опции, свързани със стила, но е малко трудно да се разбере кои характеристики са най-подходящи. За да изберете завивката, преценете размера, пълнежа и подплатата, накрая допълнете декорацията, като изберете бяла, черна или цветна и шарена завивка по ваш вкус! 

Изберете синтетична подплата за меки температури

Завивката с пълнеж от пера, пера и памук е с по-добра топлоизолация, тоест задържа повече топлина под завивката и предпазва от външния студ. Завивките от пера и пух обаче са много по-скъпи и трудни за поддръжка. Също така трябва да се внимава за стимулиране на респираторни алергии, особено през по-студените сезони.

В по-студените райони на страната или с по-тежки зимни сезони по-удобни са завивките с естествен пълнеж. Но ако търсите завивка, която да използвате при меки температури през цялата година, изберете части с полиестерен пълнеж, те са удобни и лесни за поддръжка.

олекотени завивки

Изберете микрофибър с повече памук и по-малко полиестер

Микрофибърът е изработен от памук с много фини полиестерни или полиамидни нишки, което го прави синтетичен плат. Тази материя е лека, мека и много пухкава, освен това е удобна, съхне бързо и не се мачка. Но тъй като е синтетичен, той има тенденция да бъде по-малко дишащ от естествения, неудобство в умерените дни, тъй като може да стане много горещ под завивката.

Изберете 100% полиестер за издръжливост

Завивките от 100% полиестер са много хубави и меки, във формат кадифен плюш, приятни са на допир, но като цяло не са толкова пухкави като микрофибър. Този синтетичен материал е по-малко дишащ, тоест е добър топлоизолатор, тъй като запазва топлината под завивката, но в топлите дни може да бъде неприятно.

За разлика от естествените материи, полиестерът може да се пере при всякакви температури, без да се свива.

 Помислете за декора на стаята, за да изберете цветове и щампи

Много хора използват завивката като покривало, което се поставя на леглото през деня, за да се избегне прах.  Но как да изберете между толкова много цветове и красиви шарки? Вземете предвид декорацията на стаята си. Ако имате по-романтичен стил, заложете на флорални щампи и пастели. Ако вашият стил е модерен, купете завивка с геометрични или етнически шарки и по-силни цветове.

Ако не знаете много добре какъв е вашият стил или нямате много дефинирана декорация, изберете неутрални цветове, с по-традиционни стилове, за да не правите грешки.

  


No comments