Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Съвети при избора на спално бельо: Какво да вземем предвид

  Какво да вземем предвид, когато купуваме спално бельо Когато купувате спално бельо, трябва да знаете какво да търсите, за да сте сигур...



 Какво да вземем предвид, когато купуваме спално бельо

Когато купувате спално бельо, трябва да знаете какво да търсите, за да сте сигурни, че ще намерите нещо, което е удобно и практично за ежедневна употреба. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате спално бельо.

- Материал – днес можем да намерим чаршафи от различни материи: спално бельо ранфорс, памук, поликотон, коприна, микрофибър, сатен и други.

 - Цвят - Цветът е много важен, когато купувате спално бельо. Искате да изберете нещо, което ще накара спалнята ви да се изглеждаа по-жизнена или пък по спокойна. Акцентен цвят може да помогне за освежаване на помещението, докато по-неутрален цвят ще се слее с другите елементи в стаята, което ще го направи по-малко забележим.

- Качество - Качеството на спалното бельо може да бъде много важно, когато търсите нещо, което е практично за ежедневна употреба. Искате да изберете висококачествено спално бельо, което ще ви служи по-дълго.

 - Размер – Правилния размер на спалното бельо спрямо вашето легло е изключително важен, защото осигурява комфорт, когато размерът е правилен.

Съвети за намиране на идеалното спално бельо

- Определете какъв е видът на спалното бельо във вашата спалня. Ако имате  малка спалня с малко предмети в стаята, може би е най-добре да изберете по-жив цвят, който ще се откроява и ще създаде акцент. Ако, от друга страна, спалнята ви е голямо, отворено пространство, което е изпълнено с предмети, по-неутрален цвят може да е по-добър, защото ще се слее с другите предмети в стаята.

- Погледнете декорацията на спалнята си. Ако не сте заложили на много декоративни елементи, то можете да го направите чрез шалте или декоративни възглавници.

- Обърнете внимание на ежедневието си. Какво правите обикновено, когато си лягате? Дали четете книга, слушате музика, или просто искате да се отпуснете? Ако четете в леглото например е хубаво да изберете по-неутрално спално бельо, което да не напряга допълнително очите.

-Удобството: Разбира се удобството изобщо не е за подценяване. Тук до известна степен отново зависи от материята на спалното бельо. Хората с по-чувствителна кожа задължително трябва да изберат качествени чаршафи от по-естествени материали. При всички положения е хубаво спалното бельо да е меко на допир, за да не предизвиква неприятно усещане. Ако обичате в леглото да ви е меко, топло и приятно, то олекотената завивка и одеялата също са препоръчителни, както и добавянето на повече възглавници.

 

No comments