Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Изисквания за дрехите на работниците от хранителната промишленост

Дрехите на работниците от хранителната промишленост следва да отговарят на много специални условия. Работните униформи имат за цел да предп...

Дрехите на работниците от хранителната промишленост следва да отговарят на много специални условия. Работните униформи имат за цел да предпазват не само работниците от вредните фактори, на които биха могли да бъдат изложени на работното си място, но и самите хранителни продукти от биологично замърсяване.

Какво трябва да бъде работното облекло в сферата на хранителното производство?

В тази индустрия се поставят специални изисквания към хигиената, същевременно работното облекло трябва да е не само чисто, но и удобно. Тук използването на външни джобове не е позволено. Изключение правят само джобовете, които са необходими в производствения процес, но те са обезопасени с ципове. Същевременно облеклото, предназначено за работа в хранителното производство не трябва да бъде нито много късно, нито прекалено дълго. Ширината на ръкавите също е съобразена с производствения процес. Що се отнася до външните копчета, те обикновено се избягват, защото под тях би могла да се натрупа мръсотия. Закопчаването е дискретно и същевременно надеждно.

Ето и още няколко контрактни изисквания:

·         Облекло трябва да е удобно, оптимално прилягащо към фигурата. Неудобните униформи намаляват производителността на труда.

·         Материалът, използван за шиене, е от изключително значение. В работното си облекло служителят прекарва значителна част от деня, затова трябва да е максимално здравословно.

·         Работното облекло за хранително производство трябва да е устойчиво на бактерии. Това се постига чрез използването на специални тъкани и допълнителна химическа защита.

·         Подобна защита може да бъде два вида. В единия случай се използва импрегнация, която унищожава микробите. Във другия случай при производството на тъканите се използват специални материали, като сребърен хлорид, които имат антимикробен ефект. Вторият метод е по-практичен, тъй като импрегнирането би могло да се отмие, освен това пречи на обмяната на въздух. 

·         Освен дрехи и гащеризони, може да се използва и друго работно облекло, например престилки, якета /за работа в хладилници/, различни ръкавици, шапки и специални обувки.

 

 



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments