Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Ай Ти Агро ЕООД - отглеждане и преработка на земеделска продукция, предимно бадеми

Бадемите са дървени култури, които са много подходящи за засаждане в градини. Те са дървени растения, които могат да достигнат височина от 4...



Бадемите са дървени култури, които са много подходящи за засаждане в градини. Те са дървени растения, които могат да достигнат височина от 4-5 метра. Те се отглеждат заради ядката, която е изключително полезна, поради наличието на  мазнини, протеини, витамини и минерали.

Ако се интересувате от засаждането на бадеми във вашата градина, има няколко неща, които трябва да знаете.

Експерти от Ай Ти Агро ЕООД споделят с Вас любопитна информация за бадемите

Първо, трябва да се избере подходящо място за засаждане на дърветата. Те предпочитат слънчеви места, където има добра дренажна система и добре подготвена почва.

Почвата трябва да бъде богата на органични вещества и добре дренирана. Ако имате глинеста почва, ще трябва да добавите промивна пясъчна почва или друг материал за подобряване на дренажа. Трябва да се избере подходящо време за засаждане на бадемите. Най-доброто време е след края на зимата или пролетта, когато почвата е влажна, но не много мокра.

Когато се засаждат бадеми, трябва да се грижите за тях правилно. Те трябва да се поливат редовно и да се гради подходяща система за напояване. Трябва да се поддържа и правилно почистване на местата около дърветата, за да се предотврати нарастването на болести и вредители.

Когато градите бадеми, имайте предвид, че те могат да растат до 4-5 метра височина и до 3 метра ширина, така че се уверете, че имат достатъчно място. Трябва да се избере подходящо разстояние между дърветата. Те са разстояние от 6 до 10 метра, за да имат достатъчно място за разрастване.

Когато бадемите достигнат до възраст от 4-5 години, те могат да започнат да дават плодове. През пролетта, бадемите произвеждат красиви розови или бели цветове, които са идеални за декорация на градината. След цъфтежа, бадемите започват да произвеждат плодове, които могат да бъдат бранени от края на лятото до началото на есента.

Бадемите са изключително полезни за здравето, тъй като съдържат мазнини, протеини, витамини и минерали. Те също така са богати на антиоксиданти, които могат да помогнат да се предотвратят някои заболявания. Бадемите са често използвани в кулинарията, като гарнира за сладкиши, добавка към салати, както и в различни ястия.

При старт на отглеждане на бадеми, може да изберете между множество различни сортове, включително едни, които са подходящи за по-хладни климатични условия, и други, които могат да се отглеждат в по-топли райони. Някои от най-популярните сортове на бадеми включват Nonpareil, Carmel, Monterey и Mission.

Когато планирате да посадите бадеми в градината си, може да се обадите на местен плевен център, за да получите повече информация за местните сортове на бадеми и за условията, необходими за успешно отглеждане на дърветата. Може също да потърсите онлайн ресурси и книги за засаждането и отглеждането на бадеми.

Заключение

 

Засаждането на бадеми в градината ви може да бъде изключително полезно и забавно. Те не само че са красиви и полезни, но и могат да ви дадат вкусни плодове през лятото и есента.

Изберете Ай Ти Агро ЕООД  за Ваш партньор в тази област!




Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments