Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Бъдете внимателни! Не давайте капаро за неща от обяви по Интернет! В Дупница жена капарира тротинетка и от отсрещната страна си изключиха телефона

Вчера в РУ Кюстендил местна жителка е заявила, че е станала жертва на измама. Тя попаднала на обява в социалните мрежи, че се продава тротин...Вчера в РУ Кюстендил местна жителка е заявила, че е станала жертва на измама. Тя попаднала на обява в социалните мрежи, че се продава тротинетка, според нея изгодно. Свързала се с продавача по телефон, той й изпратил снимка на продавания предмет, одобрила го и се договорили да преведе сума от 400 лв. за капаро, останалата сума ще плати при получаването на тротинетката чрез куриер. За капарото продавачът изпратил и номер на банкова сметка. След като превела сумата, опитите й за телефонен разговор с продавача били все неуспешни, телефонът е изключен… Преди великденските празници кюстендилец пък се доверил на обява за продажба на каравана, последвал контакт по телефона, превел на посочена сметка 500 лв. капаро, а остатъкът от стойността на караваната щял да плати като продавачът му я докара до Кюстендил до десет дена. И в този случай след превода на парите телефонът на продавача е изключен, а караваната не е доставена въпреки уговорените срокове… И в двата случая парите жертвите превели чрез изипей.

Вчера в РУ Кюстендил местна жителка е заявила, че е станала жПризоваваме гражданите да не се доверяват на обяви, публикувани в различни интернет пространства, в които се иска предварително плащане на стоката или превеждане на капаро, без да са  видели какво купуват. Този подход крие повече рискове да бъдат измамени.   Пазаруването от разстояние има и опция наложен платеж и преглед на стоката. Не ставайте жертва на измамници от нета! По случаите са образувани преписки в РУ Кюстендил.


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments