Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Общобългарски поход за мир и неутралитет ще се проведе на 23 април, в Кюстендил събитието е с начален час 14.00 часа на площад "Велбъжд"

В България ще се проведе поход за мир и неутралитет На 23 април в над 20 български града ще се проведе поход за мир и неутралитет. В същия д...

В България ще се проведе поход за мир и неутралитет


На 23 април в над 20 български града ще се проведе поход за мир и неутралитет. В същия ден започва и събирането на подписи за национален референдум за мир и суверенитет, обявиха организаторите на инициативата. Тя е изцяло гражданска и целта й е да покаже отношението на българските граждани към въвличането на страната ни вруско-украинската война. С референдума българските граждани ще могат да изразят свободната си воля, дори когато тя противоречи на действията на политическите решения, казват организаторите. От гражданската инициатива, от която е част и икономистът Григор Сарийски, настояват оттук нататък всички важни въпроси в държавата да бъдат решавани задължително пряко от народа. Това не е нищо повече от връщане към конституционно установения ред, според който политическите партии трябва да изразяват волята на гражданите, а не да решават вместо тях, каза Сарийски. "Това е нашата цел - на първо място да предотвратим навлизането на България, вкарването ѝ като страна в един конфликт, в който тя няма място, няма участие, и на второ място - да направим така, че референдумите най-после да бъдат превърнати в едни работещи инструменти. Затова призовавам всички - включете се в тази подписка. Нека българският народ да изрази позицията си по този конфликт и нека решенията, които взима парламента, да бъдат съобразени с волята на българите." В инициативата се включва и дългогодишният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева, според която политическият елит у нас залъгва младите хора с псевдо патриотизъм. "Ние трябва да направим всичко възможно нашият народ да запази децата си. И затова, освен да ви уведомим, че искаме да правим това, трябва наистина да разясняваме на хората, да им казваме директно, че ги лъжат, както ги лъжат, че не съществува джендър идеология, когато вече светът пропищя от нея." Общобългарски поход за мир ще се проведе в над 20 български града, като в град Кюстендил той ще бъде  на 23 април 2023 година от 14 часа на площад "Велбъжд".

Не на даването на оръжия за Украйна и на изпращането на жива сила!



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments