Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Керамичното изкуство в банята

Фаянса и теракота с шарки, които се използват от хиляди години по целия свят, не трябва да се разглеждат само като продукт за стенно или п...



Фаянса и теракота с шарки, които се използват от хиляди години по целия свят, не трябва да се разглеждат само като продукт за стенно или подово покритие. От деня, в който е била използвана за първи път в историята, керамиката се е превърнала в отражение на човешката природа и дух. Човечеството, което използва керамика, проектирана от собствен вкус и култура в продължение на хиляди години, е добавило духът на своето време. При събирането на шарени керамични образци трябва да се има предвид, че те са произведения на изкуството от стотици години, всяко от които трябва да се разглежда като културно наследство. Керамичните модели с шарки отдавна са в центъра на усилията на човечеството да се разкраси средата, в която народите живеят. От Древен Египет до ислямските страни шарената керамика се проектира, произвежда и използва от Европа до Азия. В тази статия се опитахме да съберем примери за шарена керамика, която е била проектирана от най-ранни времена на историята и украсявала стени и подовете в хиляди жилища.

Какво е керамика? Защо използваме керамика?

Глината е материал, който често се е използвал за украса на жилищните си пространства. Керамиката, която се получава чрез оформяне на глина и различни минерални почви и изпичането им в пещи на хиляди градуси, е особено предпочитана поради устойчивостта си на влага и вода. За да изброим най-изявените технически характеристики на керамичните видове с много характеристики, те са както следва;

-          Керамиката е водоустойчив продукт.

-          Има максимална устойчивост на почистващи материали и химикали.

-          Керамични видове могат да бъдат намерени върху матови, гланцови повърхности.

-          С модела, който избирате измежду много различни шарени керамични мостри, той може напълно да отразява вашия стил.

-          Използването му не нанася вреда за природата и хората. Преминава през напълно екологичен производствен процес и не съдържа вредни химикали.

-          Керамиката може да бъде произведена според желаната цел, като се използват много различни съединения и минерали.

Видовете керамика и плочки, които са минимално повлияни от външни фактори, са повлияни от процеса на проектиране, както и от всеки материал, който се използва толкова често. Особено в ранните векове шарените керамични модели се появяват в резултат на желанието на хората да направят конструкциите, изградени с големи усилия, да изглеждат красиви и да имат своя собствена индивидуалност. Във времената откакто ги има, са произведени хиляди видове шарени керамични плочки и тези дизайни са били използвани в най-красивите сгради и структури, добавяйки хармония към тяхната среда. Днес се увеличава броят на хората, които предпочитат модели с шарки сред видовете керамични плочки, които се срещат абсолютно във всеки дом. Благодарение на използването на керамика може да се създаде здравословна среда, която е минимално повлияна от фактори на околната среда като влажност, топлина и прах.

Керамичното изкуство се оказва сред шарени керамични образци. Сред многото различни шарени керамики веднага забелязваме най-внимателно проектираните и лесно можем да забележим, че всяка една е произведение на изкуството, дори и да я погледнем с крайчеца на окото си. Важното е да бъдете вдъхновени от природата за изкуството и да накарате природата и духа да се чувстват във всеки дизайн. Хората, които са се занимавали с дизайн на керамика от хиляди години, са се озовали в изкуството на керамиката и са успели да съчетаят природата и изкуството.

Източник: https://www.myblogroll.eu/2023/03/blog-post_14.html

No comments