Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как избирате най-добрите керамични плочки за вашата баня?

Когато става въпрос за ремонт на баня, нищо не прави по-голямо впечатление от плочките. Независимо дали се използват като декоративна подлож...

Когато става въпрос за ремонт на баня, нищо не прави по-голямо впечатление от плочките. Независимо дали се използват като декоративна подложка на пода, на стената или зад мивката, плочките са един от незаменимите продукти от последните години със своите модерни и функционални характеристики.

Издръжливите и водоустойчиви плочки са идеалният материал за защита на стените и подовете на вашата баня от мръсотия и влага. Популярен избор за стени и подове в банята, керамичните плочки могат да внесат цвят, шарка, текстура, естествен вид и дори малко чар във вашата баня.

Предлагат се в голямо разнообразие от материали, цветове и размери, плочките също ви дават много свобода в избора на стил. Каквито и да са вашите предпочитания за дизайн, със сигурност ще намерите няколко модела плочки за баня, които ще харесате. Керамичните плочки са много разнообразни, с безброй възможности, от външния вид на естествен камък до плътни цветове в различни размери.

Керамичните плочки бързо се превърнаха в един от най-популярните видове материали, използвани в дома, но какви точно са те: Съставът им е от пясък, естествени продукти и глина, оформят се и след това се изпичат в пещ при 1000°C. При производството на керамични плочки те могат да бъдат гланцирани или негланцирани, но обикновено се предпочитат гланцираните. С нарастващата си популярност има стотици различни дизайни на керамични плочки. Ако обмисляте да смените подовата си настилка, важно е да вземете предвид предимствата на използването на тези плочки във вашия дом.

Керамичните плочки са водоустойчиви, което означава, че са естествено подходящи за използване във влажни помещения, бани и душ кабини. Когато се третират и поддържат правилно, керамичните плочки са подходящи и за използване на открито - вътрешни дворове, други вътрешни зони. Те са много по-дълготрайни от другите материали, използвани за покриване на подове и стени. Друго предимство, свързано с издръжливостта на керамичните плочки, е, че те са устойчиви на влага. Ако търсите подови настилки във влажни зони, можете да помислите за използването им, защото са водоустойчиви. Устояват на износване на протектора в сравнение с други подови материали.

Може би един от най-важните фактори при избора на плочка е хлъзгавостта на керамиката. Например, не искате да изберете силно полирана плочка за под в баня, защото тя вече е хлъзгава сама по себе си. След намокряне, той ще стане още по-хлъзгав и може да доведе до инциденти. Едромащабните плочки са много модерни в момента и са идеални за стени. Въпреки това, може да предпочетете да използвате малки плочки за пода на душа, тъй като това може да помогне за намаляване на инцидентите при подхлъзване и падане.

Източник: https://www.nolimits.info/2023/03/blog-post.html

 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments