Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да изберем мивка за кухнята - полезни съвети

Всеки собственик е наясно, че изборът на мивка за кухнята не е лесна задача и затова е необходим съвет от експерти по този въпрос. В този м...

Всеки собственик е наясно, че изборът на мивка за кухнята не е лесна задача и затова е необходим съвет от експерти по този въпрос. В този материал ще разкажем за видовете мивки за кухня.

Удобното измиване е мечтата на домакинята и възможността за висококачествено готвене в условия на перфектна чистота. Изберете правилната мивка за вашата кухня в онлайн магазин bg-maistor.com, където се предлага широка гама от това оборудване.

КУХНЕНСКА МИВКА ОТ РАЗЛИЧНИ МАТЕРИАЛИ

На първо място, струва си да се спрем на материалите за производство на кухненски мивки. Днес те могат да бъдат много различни, по-специално това са:

Кухненските мивки от неръждаема стомана

Кухненските мивки от неръждаема стомана са сред най-търсените санитарни изделия. Използването на неръждаема стомана с добавка на хром и никел създава надеждна защита на продуктите срещу корозия. Осигурява и красив блясък. Можете да намерите модели от неръждаема стомана с лъскава или матова повърхност. За да избегнат силни звуци, производителите на отделни кухненски мивки са оборудвани с меки платнени звукоизолатори, които се монтират под купите. В този случай мивката е изработена от по-дебела стомана.

Композитни мивки за кухня

Кухненски мивки от изкуствен (композитен) камък - имат висока цена, тъй като са с високо качество и екологичност. Този материал е направен от каменни стърготини, като се използва основа под формата на смоли и пигменти. Те перфектно абсорбират звуците на водата, устойчиви са на препарати и високи температури. Гранитният композит придава на продуктите издръжливост, красота и удобство при работа. Такива кухненски мивки могат да бъдат акрилни или изработени от агломерати. Акрилните мивки са доста капризни, които могат да бъдат надраскани. Горещите температури не се понасят добре. Различават се в разнообразна цветова палитра и разнообразие от налични форми. Агломератните мивки понасят вряща вода, топлина и механични натоварвания. Те са лесни за грижи.

Керамични кухненски мивки

Те позволяват да създавате красиви ефекти в кухните. Не се страхуват от драскотини и от химията. Те са много устойчиви на повърхностни повреди и високи температури. Лесни за работа и поддръжка, но не обичат силни удари.

СЪВЕТИ ЗА ИЗБОР НА МИВКА ЗА КУХНЯТА

Няколко съвета, които ще бъдат полезни при избора на кухненска мивка за всеки потребител:

·      Първият съвет е да определите капацитета на мивката. Обикновено те изхождат от състава на семейството, както и от това колко време домакинството ще прекара в кухнята, какви ястия ще готвят. Всичко това определя броя на съдовете и приборите, участващи в процеса на готвене и ядене на храната.

·      Вторият съвет се отнася до площта на помещенията и размера на мивката. Това са важни фактори. В малка стая голяма кухненска мивка би била неподходяща. За просторни кухни са възможни различни опции. Най-популярни са двойни и един и половина кухненски мивки. Наличието на допълнителни купи е удобно за измиване на плодове, билки, зеленчуци и размразени храни.

·      3-тият съвет е изборът на формата на мивката, която може да бъде правоъгълна, ъглова (триъгълна), квадратна, овална или кръгла. Последните са по-обемни. Триъгълните кухненски мивки са най-подходящи за по-малки кухни, тъй като пестят място и са лесни за използване.

·      Четвъртият съвет ви позволява да изберете правилната дълбочина на измиване. Това свойство е важно, защото колкото по-дълбока е мивката, толкова повече съдове се побират в нея. Те също така предпазват работните повърхности от пръски вода. Мивките обаче не трябва да са твърде дълбоки, за да не се налага постоянно да се навеждате.

·      Последния съвет се отнася до определянето на цялостния стил на кухните и избора на правилната мивка. В класическите интериори най-добрите варианти са моделите от изкуствен камък или керамика. Модерните стилове се съчетават добре с композитен камък и неръждаема стомана. В кухните в античен стил металните мивки от месинг или бронз изглеждат страхотно.

В крайна сметка, най-важното при избора на кухненска мивка е да изберете продукт, който отговаря на вашите нужди и естетически предпочитания, и да е достатъчно здрав и удобен за употреба.

 




Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments