Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Младежи в неравностойно положение правят сладко от череши

За първи път на празника на черешата в гр. Кюстендил ще се предлага сладко от череши, направено от младежи с интелектуални затруднения, подк...
За първи път на празника на черешата в гр. Кюстендил ще се предлага сладко от череши, направено от младежи с интелектуални затруднения, подкрепени от фондация „Сийдър“.

В направата му се включиха младежите, които живеят в центровете от семеен тип „Сияние“, младежите с увреждания, които посещават Център за социална рехабилитация и интеграция „Синева“, техни родители и екипът на фондация „Сийдър“, която управлява тези центрове.

Правенето на сладкото беше вълнуващо преживяване за всички участници. То имаше образователен ефект и започна със запознаване с черешовите насаждения и интересни факти за овощното дърво. Домакинът на черешовата градина представи любопитна беседа, а след това младежите набраха плодовете, внимавайки да избират само най-узрелите, за да стане сладкото по-вкусно.

Уникалното на тяхното сладко е не само чудесният му вкус, но и че младежите участваха във всяка стъпка по направата му. Те бяха разделени на групи, за да могат да се включат всички желаещи.

В почистването на плодовете участваха и родители на млади хора с увреждания, а останалите групи продължиха с варенето на сладкото, пълненето му в бурканчета и декорирането му до завършен продукт с привлекателен вид. Отново заедно те ще продават уникалното сладко на щанда на фондация „Сийдър“ на 24 и 25 юни в центъра на града.

Освен него, младежите подготвиха и разнообразие от ръчно направени предмети, ароматни свещи, сапуни и други изделия, които посетителите ще могат да си закупят от щанда. Каним всички жители и гости на града да го посетят и да подкрепят работата на тези млади хора. Само с обединени усилия между местната общност, различните институции в държавата, неправителствените организации и бизнеса, хората в неравностойно положение ще имат достоен и справедлив начин на живот.

 
Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments