Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Килимчета за игра за бебета

Определено можем да кажем, че развитието на детето не започва в яслата, детската градина или училище. Този процес на развитие, започва с раж...

Определено можем да кажем, че развитието на детето не започва в яслата, детската градина или училище. Този процес на развитие, започва с раждането на детето. Дори усмивката на бебето е една от първите съзнателни реакции на това, което то усеща, чувства, на случващото се около него. За едно новородено бебенце светът наоколо е огромна мистерия и за него всичко е ново и непознато, интересно и привличащо. Това са звуци, цветове, миризми, различни форми и големини.

Задачата на родителите е да подпомогнат развитието на детето. То да получи възможност за пълноценно развитие. Именно затова специалните килимчета могат да помогнат развитието им. Килимчетата за игра за бебетата спомагат да бъдат развити следните ценни умения:

  •         Тактилно и зрително възприятие;
  •          Логическо мислене и координация на движенията;
  •          Формиране на цветоусещане;
  •          Памет, слух и фини двигателни умения на ръцете;
  •          Творчески умения;
  •          Физическо и естетическо развитие.


Килимчета за игра за бебета могат да бъдат разделени на две основни групи:

1.      Игрови - по време на играта детето развива всички изброени умения;

2.       Музикални - в допълнение към развитието на основните умения, детето развива слуха и ритъма, възможно е да се идентифицират музикалните предпочитания на бебето.

Килимчетата за игра за бебета се поставят на пода, в детско или възрастно легло или на диван.

 


Предимства и недостатъци на килимчетата за игра на бебета

Предимства

Недостатъци

Меки и удобни за игра и почивка

Трудни за почистване и поддръжка

Предлагат топлина и комфорт

Могат да събират прах и алергени

Подпомагат развитието на моториката

Могат да съдържат вредни вещества

Могат да предпазят от наранявания

Могат да бъдат похлупени или разкъсани

Предлагат неповторим дизайн

Могат да изискват по-голям бюджет, ако са висококачествени

Могат да съпътстват детската фантазия

Детски килимчета за игра - основни предимства:

·        Практичност. Килимчетата за игра на бебетата се почистват лесно от натрупвания на мръсотия и прах, някои могат да се перат в  пералня; продуктите могат да бъдат оборудвани с топла и мека изолация за удобна игра на пода дори през студения сезон;

·        Преносимост. Килимчетата за игра на бебетата са лесни за сгъване, не заемат много място, могат да бъдат взети със себе си на разходка в парка през топлия сезон или на гости;

·        Функция за развитие. Може би най-важното предимство. Продуктът стимулира развитието на сетивните чувства, умствените и физически способности.



Основният недостатък на килимчетата за игра на бебета може да се наречен бърза загуба на интерес към детската площадка. Но такъв недостатък е условен и се решава чрез закупуване на допълнителни, нови играчки.

No comments