Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Над 13 000 бутилки фалшиво уиски бяха унищожени под митнически контрол

Над 13 000 бутилки фалшиво уиски бяха унищожени в периода 25-27.07.2023 г. под контрола на Агенция „Митници“. Бутилките от 0,7 л всяка са з...Над 13 000 бутилки фалшиво уиски бяха унищожени в периода 25-27.07.2023 г. под контрола на Агенция „Митници“. Бутилките от 0,7 л всяка са задържани през октомври 2018 г. Те пътували със сухопътен транспорт от Северна Македония през Гърция и България за Литва, опаковани в кашони. В района на ГКПП Кулата митническите служители спрели за проверка товарен автомобил и установили, че в него се превозват кашони с етилов алкохол с надписи „Strathisla“ и обозначение „12 years old scotch whisky“. Общото количество от 13 438 бутилки са задържани поради съмнения, че се нарушават права на търговската марка. По данни на провипретежателя на съдържанието на бутилките са проведени тестове в лаборатория в Ирландия, които установяват, че алкохолната напитка е фалшифицирана. По случая притежателя на търговската марка е инициирал гражданско производство, което е приключило в негова полза. По разпореждане на съда фалшивият алкохол е унищожен под контрола на митнически служители чрез изгаряне в роторна пещ при спазване на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по прилагането му.

Снимка: Агенция "Митници", Customs.bg

Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments