Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Мивки за баня на изгодни цени

Закупуването на правилната мивка за вашата баня може да бъде истинско предизвикателство, особено защото в наши дни има толкова голям избор. ...

Закупуването на правилната мивка за вашата баня може да бъде истинско предизвикателство, особено защото в наши дни има толкова голям избор. Мивката е важна част от банята и е един от основните елементи, които ще бъдат забелязани веднага щом някой влезе в стаята, така че е важно да изглежда добре. Въпреки това, тъй като банята е зона с невероятно висок трафик, не можете да изберете мивка, основана единствено на стила пред съдържанието – тя трябва да бъде издръжлива и да издържа на напрегнатото ежедневие.

В тази статия ще разгледаме основните материали, използвани за производството на най-популярните мивки за баня, както и различните налични стилове мивки, което ще ви позволи да вземете информирано решение какво да вземете за вашата баня.

Материали за мивка

По-долу изброяваме най-често срещаните видове материали, от които се изработват мивките за баня.

Керамика

Керамиката е най-разпространеният материал, който ще намерите при производството на мивки. Идвайки с много лъскаво покритие, те са много лесни за почистване (и поддържане чисти) и винаги се предлагат в огромно разнообразие от форми и размери. Керамичната мивка е вечен избор за мивка за баня и никога няма да ви разочарова.

Смола

Евтин вариант, който е лесен за производство, мивките от смола са идеално подходящи за окачени шкафове за умивалници поради лекото им тегло. Повдигащите се модули от пода изглеждат много стилни и улесняват поддържането на банята чиста, така че мивките от смола се вписват перфектно в този тип дизайн на баня.

Kамък

Каменните мивки винаги изглеждат елегантни и обикновено имат по-висока цена. Те обикновено трябва да бъдат поддържани от някакъв вид плот поради голямото им тегло, така че ще трябва да се уверите, че имате място, преди да вземете това решение. Каменните мивки често се нуждаят от уплътняване от време на време, за да се запази качеството на покритието. Това по-високо ниво на поддръжка ще ги направи неподходящи за някои.

Стъклo

Стъклените мивки са друг много стилен избор за бани и стават все по-популярни през последните години. Подобно на каменните мивки, те се нуждаят от опора на плот, за да стоят удобно в банята. Полупрозрачният характер на стъклените мивки означава, че поддържането им чисти е много важно, ако искате да запазите естетическия вид на вашата баня.

Метал

Мивките за баня с метално покритие могат да придадат наистина уникална привлекателност на банята. Мивките от неръждаема стомана и алуминий могат да се предлагат в различни цветове и да осигурят индустриален шик, ако са монтирани правилно. Важно е да се отбележи, че металните мивки могат лесно да изглеждат малко скучни и мърляви, ако не се почистват редовно и полират. Поддържайте ги да изглеждат по най-добрия начин обаче и можете да направите истинско дизайнерско изявление.

Видове мивки според начина на вграждане

Прекарвате всяка сутрин, подготвяйки се за деня пред огледалото в банята и всяка вечер се отпускате от деня. Заслужаваш да го направиш хубаво. Ето някои от нашите любими видове мивки за баня, за да преобразите вашето пространство.

Мивките за вграждане под плот

Тези мивкисе монтират под плота ви с малък ръб, който виси над мивката. Те са невероятна икономия на място за плота и са изключително лесни за инсталиране. Мивката за вграждане също прави почистването мечта без труднодостъпни пукнатини, а приспособлението е отделно от керамичната мивка. Най-добрата част от мивката за монтаж под монтаж е, че мивката и всички нейни компоненти могат да се скрият в шкафовете, оставяйки ви с приятен, елегантен външен вид.

Ъглови Мивки за Баня

Още по-добра за спестяване на място е ъглова мивка. Най-често те са само самата мивка, изрязана така, че да пасне в ъгъла. Собствениците на жилища могат също да изберат да имат малък ъглов плот или мивка на ъглов пиедестал в ъгъла. Така или иначе, всички те заемат приблизително еднакъв квадратен метър пространство и като монтирате въртящо се огледало в ъгъла, можете да оползотворите пространството напълно.

Ъгловите мивки работят най-добре за малки бани като сутеренна баня. И тъй като те са предназначени да се побират само в ъгъла, те често са направени много по-малки и няма да предложат много място, за да правите нищо, освен да си миете зъбите и ръцете си. Но ако това е всичко, от което се нуждаете, това е идеалното спестяване на място! Липсата на плот пространство всъщност може да бъде възможност за предлагане на по-уникални опции за съхранение като ъглови рафтове или рафт със стълба за кърпи.

Стенни мивки за баня

Вероятно най-често използваната мивка в баните е стенната мивка. Мивка, монтирана на стена, означава, че има открити тръби отдолу и нищо не е прикрепено към пода. Те са много често срещани в малките бани, тъй като са супер спестяващи място и лесни за инсталиране или смяна, ако е необходимо. Стенните мивки ще се закрепят към стенна скоба и са сравнително лесни за „направи си сам“, стига да намерите правилната сигурна стена. Приспособленията често се залепват точно за керамичната мивка, но могат лесно да бъдат заменени с актуализирани във вашата остаряла баня.

Тази мивка за баня е един от най-старите дизайни на мивки, но сега е преработена, за да работи за модерни бани, като някои дори скриват тръбите зад стената за безпроблемен вид. Друго голямо предимство на монтираната на стена мивка е с отвореното подово пространство отдолу; можете да избършете всеки сантиметър от пода на банята (ако желаете). Хората, които обичат чистата баня, могат да оценят това!

Пиедестални мивки за баня

Пиедесталната мивка има подобни елементи на стенната мивка, но създава повече сигурност и не е задължително да бъде прикрепена към стената. Освен това тръбите са скрити и защитени в стойката на пиедестала. Те не спестяват повече място в банята или нещо подобно, но придават повече стил и работят за бани, където стената не е достатъчно стабилна, за да се придържа към монтирана на стена мивка.

Пиедесталните мивки могат да се предлагат в различни покрития, но най-често това ще бъде бяла керамична мивка с бяла керамична стойка. Те могат да бъдат много лесни за инсталиране, тъй като наистина не се изискват никакви експертни познания за свързване на тръбите към стената и поставяне на пиедестала, където искате. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е за допълнителна сигурност, добра идея е да залепите мивката към стената с някакъв уплътнител или друг уплътнител и можете също да залепите пиедестала към пода, ако желаете. Но не е задължително, но трябва да внимавате да не се облягате на мивката или да не я поставяте на нестабилно място, тъй като може да падне.

Конзолни мивки за баня

Конзолна мивка съчетава отвореността на aмонтирана на стена мивка и допълнителна опора на мивка на пиедестал. Тръбите все още са открити, но самата мивка ще бъде поддържана с крака (2 или 4), които могат да бъдат изработени от керамика, за да съответстват на мивката, или често ще съответстват на покритието на телата. Виждали сме конзолни мивки в златно, хромирано, бяло – всички те изглеждат невероятно, независимо от всичко. Краката също предлагат възможност да имате поставки за кърпи за ръце или дори малък рафт под мивката за малко съхранение. Те определено са по-модерен ъпгрейд на остарелите пиедестални мивки, които виждате в по-старите домове.

Избор на най-добрата мивка за вашата баня

Изборът на правилната мивка за вашето пространство може да звучи като малко решение, но може да направи съществена разлика в цялостния стил и функционалност на вашата баня. Някои са лесни за почистване, други помагат да се направи място за повече място за съхранение, докато други ви дават хубава надстройка от стария ви стил. Когато помислите колко различни видове мивки за баня можете да имате, може да стане доста плашещо! Ето защо винаги препоръчваме да отделите време, за да видите различните стилове лично. Не само ще видите възможностите си, но можете по-добре да визуализирате какво ще се побере във вашето пространство.

Ако не сте сигурни какви мивки или тела искате да инсталирате във вашата баня, разгледате нашия сайт: bg-maistor.com! Имаме много възможности за избор и понякога това да го видите сами може да ви помогне да се уверите, че сте взели правилното решение. След като почувствате, че сте избрали правилната мивка, не забравяйте да се обадите на вашия местен водопроводчик, за да извършите инсталацията правилно. тел: (+359) 887969780, (+359) 889721281

 

No comments