Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

С тържествена церемония бе даден старт на новата учебна 2023/2024 година в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград

С тържествена церемония официално бе открита новата академична 2023/2024 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Празникът започ...С тържествена церемония официално бе открита новата академична 2023/2024 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски. Церемонията бе открита от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков.

„Светът се променя с всяка секунда и предизвикателствата, пред които ще се изправяте ще бъдат все повече и все по-големи. За да бъдете достатъчно конкурентоспособни от Вас се изисква да сте гъвкави по отношение на компетентностите, които притежавате и да не спирате да ги развивате.

Учете се всеки ден, работете усърдно, бъдете смели, бъдете креативни, реализирайте мечтите си и постигайте целите, които сте си поставили. Не се спирайте пред трудностите, които ще срещнете, защото те ще Ви направят по-силни, по-знаещи, по-можещи, по-уверени в своите възможности. Следвайте примера на нашите предци и поддържайте жив свещения огън на знанието.“, каза в приветственото си слово към студентите проф. Юруков.

Приветствие към студентите отправи и министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова. Тя им пожела да бъдат дръзки в мечтите си и никога да не забравят, че образованието е най-силното оръжие, чрез което могат да променят света.

От името на новоприетите студенти слово поднесе Петя Нусторова, студентка в специалност „Българска филология“ във Филологическия факултет.

По време на церемонията ректорът проф. д-р Борислав Юруков връчи студентските книжки на приетите с най-висок бал първокурсници: Ива Дурчова, Мартин Русков, Християна Нецовска, Гергана Милушева, Петя Нусторова, Христина Богданска, Найме Бекир, Филип Янков и Мануела Говедарова, пишат от Благоевград ЕУ.

По повод новата академична година Югозападният университет получи поздравителни адреси от академик Юлиан Ревалски – председател на Българската академия на науките, Мария Димова – областен управител на област с административен център Благоевград, Даниел Парушев – председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България и от други научни, културни, образователни и обществени институции.

Сред гостите на тържествената церемония бяха Мария Димова – областен управител на област с административен център Благоевград, Марияна Мицева – заместник-председател на Административен съд – Благоевград, Петър Узунов – председател на Окръжен съд – Благоевград, Калина Иванова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Благоевград, главен инспектор Красимир Уруджолов – началник на Първо районно управление на МВР – Благоевград, комисар Милан Миланов – началник на Областна служба „Изпълнение на наказанията – Благоевград, главен инспектор Кирил Карликов – началник сектор „Разследване“ към Второ районно управление на МВР – Благоевград, Силвия Домозетска – директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, Емилия Петрова – директор на дирекция „Административно, финансово и правно обслужване“ към Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград, Иван Кадев – кмет на община Банско, Ирина Николова – продуцент на актуални блокови предавания в Телевизионен център – Благоевград, членовете на Съвета на настоятелите на Югозападния университет – проф. д-р Илия Гюдженов, Петър Байкушев, Иван Чапов, Георги Чимев, Гергана Муртова и други представители на централната, местната,  законодателната, изпълнителната и съдебната власт, представители от системата на основното и средното образование, както и на медиите, бизнеса и обществеността.

 

 

           
 Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments