Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какъв чай ​​да пием за прочистване на бъбреците и пикочния мехур

За да поддържате здравето на бъбреците и пикочния мехур, трябва да се храните правилно и да водите активен начин на живот. Народната медицин...


За да поддържате здравето на бъбреците и пикочния мехур, трябва да се храните правилно и да водите активен начин на живот. Народната медицина също съветва да обърнете внимание на чай за бъбреци, който можете да смесите сами от различни видове билки или можете да закупите готова смес от аптеката.

 

По принцип аптечните препарати са отличен вариант, билките за тях са натурални и лековити, дори наричат ​​билковия чай „за камъни в бъбреците“. В една или друга степен всяка бъбречна колекция има диуретично действие, както и антибактериално и противовъзпалително действие.

 

Колекцията на всеки производител може да се различава по състав, но традиционната медицина отдавна е определила точния списък с билки, които трябва да се добавят към чая за камъни в бъбреците и за предотвратяване на образуването на пясък и камъни. Нека да разгледаме най-често срещаните и евтини чайове от този тип, които днес могат да бъдат закупени без проблеми във всяка аптека.

 

Билков чай ​​за бъбреци и пикочен мехур: популярни производители

 

Orthosiphon stamineus - известен като котешки мустаци или чай от Ява

Това растение отдавна се използва от хората за остри и хронични бъбречни заболявания. Независимо дали тези заболявания са придружени от отоци, камъни, цистит или пиелонефрит, подагра или диабет, напитката е идеална за всяка описана ситуация. Освен това можете дори да пиете чай на базата на това растение по време на бременност (за да се отървете от подуване) и по време на кърмене (за да намалите количеството мляко, произведено от млечните жлези).

 

Orthosiphon stamineus Като лечебна билка се използва за увеличаване на отделянето на урина , понижаване на пикочната киселина , защита на бъбреците, намаляване на оксидативния стрес , намаляване на възпалението , защита на черния дроб, защита на стомаха, понижаване на кръвното налягане, облекчаване на диабета, облекчаване на хиперлипидемията, борба с микроорганизмите и борба с анорексията

 

Що се отнася до директния ефект върху бъбреците, тази бъбречна колекция подобрява функцията на бъбречните тубули. Урината става по-малко алкална, което е полезно, ако имате камъни в бъбреците или пясък. Отделно трябва да се отбележи диуретичният ефект, поради който уреята, пикочната киселина и различни солни кристали се отстраняват по-активно от тялото. Диурезата, тоест отделянето на урина, се удвоява при редовна консумация на този чай. Първият ефект се забелязва само след един ден прием, а най-ярко се проявява на третия ден от приема на напитката.

Важно!

Още по-голямо предимство от използването на тази билка е способността й активно да премахва оловните соли от тялото. "Ортосифон" се използва и при бъбречни колики, за подобряване на секрецията на жлъчка и увеличаване на секрецията на стомашен сок.

 

Една порция чай се приготвя от три супени лъжици сухи суровини, които се заливат с чаша вряща вода. Не забравяйте да пиете няколко пъти на ден преди хранене. Пълният курс е един месец, след това направете почивка за една седмица и пийте отново за един месец. Това лечение може да се извършва с прекъсвания в продължение на осем месеца в годината.

 

Ако подозирате, че се образуват камъни в бъбреците, можете да си купите в аптеката китайски чай за прочистване на бъбреците, например този вариант. Тази колекция от билки ще намали подуването и ще има активен диуретичен, спазмолитичен и дезинфекционен ефект. Филтрацията на бъбречните гломерули при редовна консумация на напитката ще се увеличи, което означава, че се извършва активна и добра профилактика на образуването на камъни.

 

Този чай съдържа листа от мечо грозде (диуретично действие), листа от бреза (увеличава отделянето на урина и жлъчка, разтваря камъни) и листа от голям живовляк (противовъзпалително и бактерицидно действие върху пикочните пътища, нормализиране на стомашно-чревния тракт). Тази колекция съдържа корен от женско биле, чийто поразителен ефект са неговите антиалергични свойства.

 

Можете също така да отбележите цветя от невен, които облекчават подуването и са естествено успокоително. Освен това за увеличаване на филтрацията на бъбречните гломерули има билка жълт кантарион, а билката хвощ активира диуретични и антимикробни свойства, което затруднява образуването на камъни и укрепва здравето на този пречистващ орган.

 

Сварете две сашета на чаша вода, оставете за половин час, след това вземете чаша перорално два пъти на ден за възрастни по време на хранене. Противопоказанията включват възраст под 12 години, бременност и кърмене. Ако се диагностицира камък, трябва да се консултирате с лекар дали тази колекция от чай може да се консумира при определено здравословно състояние.

Урологична колекция "Фитонефрол"

Тази колекция се състои от 40% листа от мечо грозде, по 20% от цветове от невен и плодове от копър, по 10% от корен от елеутерокок и листа от мента. Трябва да сварите две големи лъжици от суровината в емайлиран съд, като ги залеете с чаша вряща вода. След това се загрява 30 минути на водна баня, охлажда се 10 минути и се прецежда. Суровините, които ще бъдат получени в резултат на тези манипулации, се изцеждат. Обемът на отварата се кипва, трябва да остане 200 мл.

 

Тази колекция има диуретично и антимикробно, както и отлични спазмолитични ефекти. Колекцията дори се предписва от лекари като част от терапията за възпалителни заболявания на пикочните пътища или бъбреците. Противопоказанията включват бременност и кърмене, възраст под дванадесет години, както и проявата на индивидуални алергични реакции към определени компоненти в състава.

 

Заслужава да се отбележи, че можете също да пиете обикновен зелен чай за камъни в бъбреците и той помага и подобрява здравето. Но за превантивен и терапевтичен ефект все пак трябва да обърнете внимание на билкови препарати със специален състав или просто да добавите определени лечебни билки към вашия зелен чай.

 

Източник – Ekodetoni.com

 

No comments