Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Искат оставка на кмета на Дупница -- причината, 13 отрязани дървета

Вчера в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как служители изсичат дръвчета пред сградата на Община Дупница. Получен е и сигна...Вчера в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как служители изсичат дръвчета пред сградата на Община Дупница. Получен е и сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част на Дупница, в близост до общината, е постъпил в полицията в града, съобщиха оттам. Според подателя на сигнала, деянието е осъществено за времето от полунощ до 12:50 часа на 14 април. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата, съобщават от пресцентъра на полицията в Кюстендил. В изявление, изпратено до медиите, кметът на Дупница Първан Дангов посочи, че общината в Дупница има спечелен проект по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония за засаждане на цветя в пространството пред сградата на общинската администрация. Ландшафтен архитект посетил Общината за изработка на работния проект и е препоръчал да бъде подготвен теренът, като се премахнат дървесни видове, които представляват опасност за преминаващите. Такива дървета е имало от видовете бор, липа и др., се сочи в позицията на кмета на Дупница. Това пространство по архитектурния проект и оформление на сградата е за цветя, а не е за високи дървета. Част от дърветата са повдигнали плочките с кореновата си система, а сухите клони са предпоставка за възникване на инциденти, се отбелязва още в позицията на кмета на Дупница. По думите на кмета проектът предвижда да бъдат засадени цветя, които ще се обновяват периодично. Пространството в центъра на Дупница ще бъде попълнено с хумус и ще бъдат направени цветни алеи. Дангов посочва още, че само от началото на годината са купени и засадени над 3 000 фиданки в различни райони на община Дупница. „Премахването на опасните дървета е започнало в неделя, защото в района преминават по-малко хора. Работниците на Общината полагат извънреден труд и аз присъствах лично, защото очаквах да има ескалация на напрежението“, заявява още кметът на Дупница. Междувременно от общинската структура на ПП КОД (Консервативно обединение на десницата) – Дупница заявиха в писмо до медиите възмущението и крайното си  несъгласие с ескалиращите и недопустими действия на кмета Първан Дангов. „Бяхме търпеливи,  проявихме нормална толерантност и дадохме достатъчно време на новия кмет, за да докаже, че заслужава да управлява общината. За съжаление, безотговорното му поведение днес мина всякакви граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да поискаме оставката му“, заявяват от партията. Оттам посочват, че са напълно наясно с формалните юридически механизми за отстраняване на избран кмет от поста му, но са морално задължени, като граждани и политици, да реагират, особено след  действията с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница, се сочи в позицията на КОД, изпратена до медиите.

Снимка: Маргарита Петрова

Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments