Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Клоуни без граници от Германия с представления за младежи в риск в Кюстендил

С големи усмивки, червени носове и много настроение артисти от немската организация Клоуни без граници посетиха Центровете от семеен тип „Си...С големи усмивки, червени носове и много настроение артисти от немската организация Клоуни без граници посетиха Центровете от семеен тип „Сияние“ и Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Синева“, които фондация „Сийдър“ управлява в гр. Кюстендил.

Клоуни без граници е международна неправителствена организация, състояща се от професионални артисти и музиканти. Те използват универсалния език на смеха, за да донесат радост и успокоение на деца и млади хора, живеещи в риск. Артистите даряват изцяло безвъзмездно своето време и талант, за да ги зарадват и заредят с позитивна енергия, като по този начин се застъпват за важни каузи и насърчават културния обмен и социализация.

С тази мисия те посетиха България и част от центровете на фондация „Сийдър“, където в рамките на един ден клоуните изнесоха две представления пред близо 50 души.

Още с появата си артистичните Торта, Паста и Боб грабнаха вниманието на всички присъстващи и не след дълго няколко младежи с увреждания взеха активно участие в шоуто им. За тях това беше първата среща с клоуни и въпреки че много от младежите са невербални, а клоуните не говорят български език, помежду им нямаше граници и те се разбираха лесно на езика на смеха.

След представленията клоуните споделиха своето вълнение от срещата с екипа и хората, на които “Сийдър” помага: „Веднага ни направи впечатление, че служителите от фондацията са тяхното семейство и връзката помежду им е много силна. Впечатлени сме от работата им с тези млади хора с увреждания. По време на двете представления имахме активно участие от няколко младежи, които ни накараха да се посмеем много. На тръгване публиката не искаше да ни пуска, а на нас ни се искаше да останем по-дълго с тях. Надяваме се догодина да им гостуваме отново.“, каза Клара Захс от Клоуни без Граница, Германия.


Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments