Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Издигнаха руското знаме пред общината в Дупница

Дупничани слушаха руски песни, негодувайки в социалните мрежи Скандал в Дупница, след като в Деня на Европа, кметът Първан Дангов реши да из...



Дупничани слушаха руски песни, негодувайки в социалните мрежи


Скандал в Дупница, след като в Деня на Европа, кметът Първан Дангов реши да издигне пред сградата на общината руския флаг. Наред с това по озвучителната уредба бяха пуснати руски песни, възпяващи победата на Русия във Втората световна война. Дангов категорично заяви, че не е търсил провокации, но руското знаме предизвика вълна от неодобрение в Дупница.. Стигна се и до скандални ситуации – сваляне на флага три пъти и хвърлянето му в боклука от местен кандидат за депутат.

Руското знаме беше издигнато около обяд на 9 май редом до родния трибагреник и флага на Европейския съюз.

Какви са възможностите за образование и кариерно развитие на младите в Европа?

„Издигането на знамето в днешния ден не е провокация, а уважение към всичко онова, което се е случвало. Руското знаме стои редом с европейското знаме, редом с българското знаме. Това е символ как ние като член на ЕС, можем да бъдем в ЕС като ефективен партньор, и да уважаваме традициите, победата, европейските ценности и всичко онова, което ни кара да бъдем българи. Бях готов да издигна знамената и на страните победителки във Втората световна война - на САЩ, Великобритания и на тогавашния СССР, или сегашният наследник Русия, само че нямаше достатъчно пилони, които са само три. Все пак българското знаме трябва да присъства - аз съм кмет на българска община, и представлявам моите съграждани”,  Първан Дангов, кмет на Дупница.

И докато руското знаме се вее, навсякъде се чуват съветски маршове, звучащи от озвучителната уредба на общината. „Песните на победата! Звуча и химнът на Европа, ако тръгнем да се борим с песните, с книгите, с културата – в това няма нищо човешко”, посочва градоначалникът.

Знамето и песните много бързо предизвикаха напрежение, в града започна да се коментира живо темата за кметския прочит за почитане на 9 май.  Напрежението нарасна още в момента, в който общинският съветник и кандидат за депутат Николай Табаков дойде пред общината, за да свали знамето на Русия.

Двуполюсни са мненията в социалните мрежи за знамето, веещо се пред община Дупница.

Много читатели отдават почит към Русия, а други - към Денят на Европа.


Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments