Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Предстои благотворителен базар подкрепа на едно слънчево дете, което е на 3 годинки от Кюстендил - "Заедно за Оги"

   На 13 декември, понеделник, от 12 до 18 часа ще се проведе благотворителен базар в подрепа на Оги. Място на събитието - пред читалището. ...

 


 На 13 декември, понеделник, от 12 до 18 часа ще се проведе благотворителен базар в подрепа на Оги.

Място на събитието - пред читалището.

Кюстендил никога не оставя децата си и сега отново сме изправени пред поредната мисия да подкрепим наше дете!

Повече за

Здравейте сърцати!
Днес ще Ви разкажем за Оги от Кюстендил, едно слънчево дете на 3 годинки...
"Имах трудна бременност ,по-голямата част от бременността си прекарах по болници,родих Оги секцио, но въпреки всичко той се роди нормално и здраво бебче!
Оги растеше усмихнато,слънчево дете.
С времето обаче забелязах ,че когато му говорим не ни обръща внимание, нито се обръща на името си,нито когато го повикаме идваше при нас. Споделихме съмненията си с педиатърката ни ,но в този момент тя каза ,че просто си въобразяваме.Ние се успокоихме и решихме,че това е просто моментно и ще мине,знаете как са децата,някои проговарят късно или показват своя характер-все пак се бяхме допитали до лекар….Така измина една година и той започна да говори отделни думи като ,,мама'' ,,тате" ,,бабо" и ние решихми , че той няма проблем щом започна да говори. Обаче с времето речника му за 3 годишно дете не се обогати от към думички. Решихме да го заведем да му направят изследвания в Исул ,защото изчетох доста и коментарите в социалните мрежи бяха хубави. Само ,че за наше съжаление не се оказа точно така. От първия ден се сблъскахме с лошо отношение и упреци,Доцентката която ни прие ни попита "Как досега не сме разбрали ,че детето ни е глухо и къде сме си губили времето,че не сме видели този проблем?"От направената аудиограма беше ясно, че не дава никаква реакция от каквито и да било децибели. Доцентката ни предложи да направим бера тест , с който ще го приспят и ще го подложат на изследването. Отидохме в болницата , направиха му теста и на вратата ни беше съобщено по начин,който никога няма да забравя"Детето ви е глухо на сто процента , вие какво очаквахте?"
Ние не повярвахме на тази диагноза и тръгна мъката по българските болници , срещнахме се с търговци на животи вместо с доктори. Препоръчаха ни един много добър специалност ,на когото и до днес съм благодарна!Той прегледа детето ми както трябва и разбра ,че Оги има силно възпаление в ушите, което не е лекувано и е убило голяма част от невроните в койлеата, което води до загуба на слуха. С помоща му излекувахме възпалението но се оказа,че неговата чуваемост почти се е загубила.
Тогава решихме да се насочим към Турция .
Там срещнахме уникални специалисти с разбиране от тяхна страна и обясняване за нещата , как са се случили и защо са се случили и че всичко е един лош късмет и просто от една настинка се е стигнало до тук. Изследванията установиха ,че с лявото ухо е 90% глух а с дясното има 60% резерв и очаква организма му за определено време да изгради сам някакви клетки и да може чуваемостта в дясното ухо да се увеличи.
През месец Януари 2022г. е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо , за да не се забави развитието на Оги. След това ще лекарския екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране на дясното ухо.
И тук се обръщаме към Вас с голяма молба за подкрепа защото времето ни притиска а сумата за операциите е непосилна за нашето семейство!
Офертата за първата операция на Оги е 34 650€ -имплант и престой от 2 дни и без Вашата подкрепа няма да успеем!
Мария,майка на Оги"
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
BIC:SOMBBGSF
BG04SOMB91301070592001
Титуляр:Огнян Огнянов Огнянов /Ognyan Ognyanov Ognyanov
Общинска Банка АД
Скоро ще има и PayPal и очакваме информация за DMS номер
 



 

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments