Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какво трябва да има в баня 2 кв. м.

Не всеки апартамент може да се похвали с просторна и красива баня . В някои оформления има много малко място. И тук първата точка, която в...


Не всеки апартамент може да се похвали с просторна и красива баня. В някои оформления има много малко място. И тук първата точка, която влиза в интериора са пространството и функционалността. Нека да разгледаме как можете да оборудвате баня  2 квадратни метра, така че да е:

-          стилна;

-          хубава;

-          органична;

-          практичена.

 

Нека да разгледаме възможностите за довършване и начините за подреждане на стаята. В крайна сметка 2 квадратни метра "диктуват"  условията, дори в декорацията.

 

Плочка или мазилка?

А сега, представете си, банята трябва да е с плочки, нали? Това е аксиома, която се утвърждава от много години. Но какво представлява плочката в малка стая, също със стени, които трябва да се изравнят? Но всъщност просто разгледайте повечето неремонтирани бани в малки апартаменти. Стените им, меко казано, далеч не са идеални. И с това трябва да направите нещо. Така се оказва,че трябва да сметнете замазката плюс доста значителен слой лепило за плочки и дебелината на самата плочка. Така че с това пространството е намаляло още повече. В 2 квадратни метра, дори 2 см от всяка страна имат значение. Същото важи и за монтажа на врати, ВиК и т.н.

И сега, изглежда, ако не използвате  плочки, тогава не можете да украсите интериора с модерен дизайн. Напротив. Някои, разбира се, може да си спомнят PVC панелите или облицовката, те са прекрасен и икономичен начин за повече или по-малко прилично декориране на стените. И тук отново въпросът за размерите! В края на краищата допълнителни материали, като панели, гипсокартон, облицовка и т.н., трябва да бъдат прикрепени само към подготвената стена. А тя от своя страна може да отнеме до 5 см от всяка страна, което  е много забележимо при подобни малки пространства. Много по-правилно в случая е да заложите на мазилка, която ще стесни помещението минимално.

 

Правилна организация на пространството - лекота на използване на стаята

В заключение можем да обобщим. Увеличаването на пространството е възможно чрез декорация и интериорно обзавеждане. Препоръчително е също да не се използват много обемисти неща, тъй като това може да заеме значителна част от и така малките 2 квадратни метра.

Но като цяло е важно стаята да е организирана възможно най-функционално, тогава можете да разчитате на удобството при използване на банята. Това означава, че удоволствието от резултата ще бъде гарантирано за повече от една година.

 

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments