Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде на съд обвиняем за убийство на мъж в гр. Дупниц

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. за умишлено убийство, извършено от него на 17-годишна...Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. за умишлено убийство, извършено от него на 17-годишна възраст по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115, вр. чл. 63, ал. 2, т. 1 от НК. Обвиняемият В.В. бил отглеждан от баща му. В 10-ти клас престанал да ходи на училище. През 2016 г. извършил противообществена проява, за която му била наложена възпитателна мярка по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Епизодично работил на различни места. Започнал системно да употребява алкохол и тютюневи изделия, сприятелил се с криминално проявено лице. Вечерта на 06.05.2022 г., след консумиране на алкохол, В.В. отишъл в магазин за хранителни стоки в двора на черквата „Св. Георги“ в гр. Дупница. На пейките пред търговския обект имало хора. Сред тях бил 59-годишният Г.К. от гр. София, който черпел по случай имения си ден. В.В. се присъединил към компанията отвън и продължил да пие алкохол. От самото начало обвиняемият се държал заядливо и предизвикателно с присъстващите. С изминаване на времето и под все по-силното въздействие на алкохола започнал да става още по-агресивен, като неколкократно демонстрирал желание за физическа саморазправа. Около полунощ, докато се състезавал по канадска борба с Г.К., В.В. избухнал в необуздана ярост. Ударил с ръка в лицето опонента си, качил на масата и на няколко пъти го изритал в тялото. Повалил пострадалия на земята и започнал безогледна саморазправа с него. Нанесъл му множество юмручни удари и ритници по главата и тялото. Обвиняемият преустановил жестокия побой, чак когато негов приятел му предложил да отидат до игрална зала. На тръгване В.В. взел от лежащия на земята Г.К. телефонния му апарат и яке, в което имало лични вещи на пострадалия и пари. След посещение на казиното обвиняемият се прибрал вкъщи. Безжизненото тяло на Г.К. било открито около 6,00 ч., за което веднага бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на деянието В.В. бил задържан от органите на полицията. Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установи, че смъртта на пострадалия Г.К. се дължи на получената закрита черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране. Понастоящем обвиняемият В.В. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments