Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Модерни дамски чанти, които трябва да има във всеки гардероб

Съвременната жена е активна и в ежедневието си посещава различни места . Бизнес - срещи, почивки с приятели, пазаруване и пътуване – всичко ...



Съвременната жена е активна и в ежедневието си посещава различни места. Бизнес-срещи, почивки с приятели, пазаруване и пътуване – всичко това изпълва живота ни. А на рамото винаги е незаменимият ни аксесоар – чантата. В средностатистическия женски гардероб трябва да има поне пет модела дамски чанти  за всички поводи. За да се чувствате комфортно във всеки тоалет и винаги да имате подходяща дамска чанта с вас, разгледайте моделите, които дизайнерите ви предлагат:

Чанта кросбоди

Това е малка чанта през рамо за ежедневна употреба.

Тази чанта побира всичко необходимо: телефон, ключове и портфейл. По-добре е да изберете модели с дълга дръжка, дължината на които може да се регулира, тогава ще ви бъде по-лесно да комбинирате тези чанти с различни тоалети.

Чантите кросбоди в универсални цветове са по-подходящи за ежедневна употреба. Такава чанта изчистен модел перфектно ще допълни ежедневния ви тоалет и е много удобна, тъй като ръцете ви са свободни.



Шопер /пазарска чанта/

Това е мека чанта с голям размер в различни варианти: със или без джобове, безформена или по-твърда.

Разбира се, първоначално тези чанти са били предназначени за пазаруване, но сега те се носят не само за пазар. Такава чанта не е подходяща за вски тоалет, но за ежедневието е  точно това, от което се нуждаете.

Ръчно рисуваните пазарски чанти са особено стилни. Те ще подчертаят вашата личност и ще подобрят цялостното ви настроение.

Дамска чанта тип Тоут

Това е голяма, просторна, твърда чанта. Тя винаги побира всичко необходимо и дори малко повече.

За разлика от шопера, такава чанта е подходяща не само за ежедневни дейности, но и перфектно се вписва в бизнес-стила. Огромен плюс на този модел чанта е, че със своята големина тя не изглежда обемиста. Дори да съберете в нея лаптоп чантата няма да изглежда претоварена или тежка. Класическата чанта от този модел е голяма и просторна, с цип и малък вътрешен джоб.

Уикенд-чанта

Тази чанта е идеална за малки пътувания. Не изглежда обемно, но е доста голяма. Обикновено чантата се ползва за уикенда, има две къси дръжки и подвижна презрамка. Този модел чанта е максимално удобен и практичен. Тези чанти са идеални, когато не искате да носите куфар, а обикновената чанта няма да ви бъде достатъчна. Уикенд-чантите са много различни: памучни или кожени, минималистични или ярки.

Можете лесно да изберете модел, с повече джобове или без, който ще отговаря на вашите нужди и желания.

Вечерен клъч

Това е може би най-непрактичната чанта в нашия списък, но определено трябва да бъде в арсенала на всяка модерна жена.

Без чантата клъч е невъзможно да се създаде елегантна вечерна визия. В комбинация дори с лаконична вечерна рокля, правилно подбраният клъч ще създаде луксозен образ. Най-добре е да закупите модел с подвижна верига, така че в зависимост от ситуацията да го използвате както като чанта, така и като вечерен клъч. Не забравяйте, че моделът трябва да бъде ефектен, но не екстравагантен. Изберете качествен модел клъч, които ще ви служи дълго време и няма да излезе от мода през следващия сезон.

Но къде без модерните дамски раници?

Кои са най-удобните модели стилни раници за ежедневието?

Шоперите не са много удобни чанти за носене през зимата – те постоянно се плъзгат от пухените якета и палта. Ето защо, ако определено трябва да носите със себе си таблет или лаптоп, книги и дузина други неща, трябва да се насочите към раниците.

Изборът на стилна и удобна раница не е толкова лесен. Кои са основните й характеристики:

Дамска раница с регулируеми дръжки

Раниците без регулируеми дръжки са рядкост, но е напълно възможно да се натъкнете на такива, например, някъде по пазарите.

Възможността да "персонализирате" дължината на дръжките според вашата височина и телосложение е много важна, особено ако ще носите повече неща в раницата си – неудобството може да ви създаде проблеми с гърба.

Размер

В идеалния случай, разбира се, можете да изберете няколко модела дамски раници наведнъж за различни поводи и да ги носите с години. Но също така е възможно да вземете една универсална раница.

Преди да я купите, помислете добре какво ще носите в раницата си.

Ако носите обемни кутии храна на работа, тогава не трябва да се спирате на "плоските" модели раници – те ще се препълнят, ако изобщо можете да поберете всичко необходимо в тях.

Ако планирате да носите лаптоп в раницата си, по-добре е да го поставите вътре преди да я купите за да се уверите, че раницата се затваря точно. Или можете да разгледате моделите със специално отделение за лаптопи.

Материал

Текстилните раници изглеждат по – спортни, а кожените - по-елегантни. Тези правила обаче не са универсални и стиловете могат да бъдат смесени.

Дамската раница е универсален и много актуален модел за ежедневието, който в последните години доби особена популярност заради практичността си, а също така заради спортно-елегантния стил на обличане на повечето жени във всяка възраст.

На пазара има огромно предлагане на качествени модели дамски раници, от които можете да изберете според своя вкус и предпочитания.

 

No comments