Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да приведете личните си финанси в ред за тази година в 4 стъпки

Как да приведете личните си финанси в ред за тази година в 4 стъпки Постигането на по-голяма финансова подреденост е възхитителна цел, но...

Как да приведете личните си финанси в ред за тази година в 4 стъпки

Постигането на по-голяма финансова подреденост е възхитителна цел, но както при всяко друго нещо, най-трудно е да се започне. Експерти дават тези четири съвета, които трябва да следвате, за да си поставите финансови цели за таз година.

1. Финансови цели

Поставянето на финансови цели е от решаващо значение, но преди да си поставим каквито и да било цели, трябва да знаем къде се намираме днес. Да разгледаме спестяванията, дълговете и инвестициите. Оценката на финансовото положение може да бъде стресираща, но знаейки какво е състоянието ни, ще можем да си поставим реалистични цели за годината.

2. Съставете месечен бюджет (и се придържайте към него)

Едно от най-добрите неща, които можем да направим за финансите си, е да определим бюджет. Бюджетът трябва да е постижим. Уверете се, че разходите за жилище, храна и комунални услуги са под контрол.

Сега е най-подходящото време да планирате спестявания за фонд за сигурност или за пенсиониране.

3. Планирайте да изплатите дълговете си

Дълговете са голямо бреме и могат да ви попречат да постигнете финансово спокойствие. Започнете да изплащате дълговете си сега. Изгответе план, с който да се опитате да отмените всички неудобни или ненужни задължения, като например ипотечния кредит, при който е по-добре да знаем, че въпреки че плащаме лихва, имаме приемлив месечен разход, отколкото да се опитваме да спестяваме, за да изплащаме кредита.

4. Спестяване за спешни случаи или за пенсиониране

Трябва да разберете колко точно ви е необходимо, за да се справите, ако загубите работата си, и да създадете фонд, който да покрие няколко месеца, дори ако имате право на безработица. Важно е също така да се насърчават дългосрочните спестявания, например за пенсиониране.

Фондът трябва да е поне за 2-3 месеца. Натрупването на този фонд може да отнеме време, но личната финансова свобода, която идва от него, си заслужава.

Източник: http://kredit-consult.com/

 

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments