Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да избера идеалния модел HiFi слушалки

Когато искате да слушате любимата си музика в по-интимно пространство, без да безпокоите семейството или съседите си, въпреки че сте усилили...

Когато искате да слушате любимата си музика в по-интимно пространство, без да безпокоите семейството или съседите си, въпреки че сте усилили силата на звука, HiFi слушалките са най-препоръчителната опция, тъй като ви осигуряват собствена сцена, на която да се наслаждавате на вашите аудиофилски музикални сесии.

Проблемът възниква при избора на нашия идеален модел. В магазините ще намерим много слушалки, които се рекламират като „висококачествени“, дори когато не са, със спецификации, които изглеждат страхотно на хартия, но след това не отговарят. Какво трябва да взема предвид, когато избирам следващите си HiFi слушалки?

 Форми, материали и дизайн

Има слушалки за всеки вкус, с голямо разнообразие от дизайни и структури. Например, в зависимост от формата на техните павилиони, те могат да бъдат тип слушалки или слушалки, които стоят в ушите ни, много са малки, евтини и идват стандартно с много преносими плейъри и мобилни телефони. Те са интересни, ако търсите нещо леко и удобно, но не и ако искате да получите HiFi изживяване.

Имаме и тип за поставяне в ушите, подобен на слушалките, но с дизайн, който позволява слушалката да бъде поставена в ушния канал. Те изолират външния шум, но трябва да знаете как да ги поставите добре, търсете подложка с вашия размер, иначе лесно ще загубите част от баса.

Третата голяма група е тази на слушалките за поставяне в ушите, обикновено под формата на лента за глава и които се държат над ушите. Те обикновено са удобни, сравнително леки и имат добро качество на звука, въпреки че не предлагат толкова добри изолационни възможности, колкото последната група слушалки за поставяне над ушите.

По-големи по размер, те могат да поберат цялата ушна мида вътре, и имат по-големи преобразуватели (драйвери), което им позволява да постигнат много по-богат честотен диапазон на възпроизвеждане при високи нива на мощност без изкривяване. Ако търсите истинско HiFi изживяване, това трябва да е вашият дизайн.

Ако изберем  circumaural модел, ще видим, че има две големи подгрупи: отворен гръб, и затворен груб. Какви са разликите? Кое е по добро?

При модел от затворен тип трансдюсерът е вътре в запечатан корпус, докато при отворен такъв той комуникира с външната страна благодарение на серия от малки дупки, които позволяват на звуковите вълни да излизат.

Това позволява на диафрагмата да се движи по-свободно, минимизирайки резонансите в корпуса на високоговорителя и получавайки по-чист, по-ясен и по-остър звук в средните и високите честоти и по-контролиран, но по-плитък бас, отколкото при затворените модели.

Коя да изберем? Основният проблем с отворените слушалки е, че част от звука ще излезе през дупките и шумът отвън също ще влезе. Тоест способността да се изолирате от околната среда е намалена и ако има още някой в стаята с вас, той ще може ясно да чуе това, което чувате. Ето защо, ако обикновено сте сами, където ще го използвате, без фонов шум, изберете отворен модел. Ако пък ще сте с повече хора, с телевизор на заден план, досадни съседи и т.н., тогава ще ви трябва затворен.

На пазара и в музикалните магазини има безброй модели слушалки, изработени от плътен плат, естествена кожа, изкуствена кожа, с подплата и без, с метал, пластмаса и др. Като цяло изборът на един или друг материал няма да повлияе на качеството на слуха, но ще повлияе на качеството на потребителското изживяване, тъй като ако ще ги използваме дълго време, препоръчително е да изберем добре подплатени,  удобни, леки и приятни на допир.



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments