Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Повече от 300 участваха в международния крос "Кюстендил"

Повече от 300 участваха в международния крос "Кюстендил" Организатори на спортната изява са Цветелина Кирилова - национален рекорд...



Повече от 300 участваха в международния крос "Кюстендил"

Организатори на спортната изява са Цветелина Кирилова - национален рекордьор на 1000 метра в зала и полуфиналистка на 400 метра с препятствия на олимпийски игри и световно първенство, кметът на Кюстендил Петър Паунов и Ерика Зафирова, златната медалистка от Олимпийските игри в Токио по художествена гимнастика. 

Идеята на трасето е да се даде възможност на състезателите да бягат покрай най-красивите и ключови сгради в града - сградата на Община Кюстендил, на Областната администрация, художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", читалище "Братство", Общинският театър Кюстендил и красивата пешеходна алея. Така ще се даде възможност на участниците да разгледат красотите на Кюстендил, посочиха организаторите. "Радвам се, че отново ще бъдем заедно. Живеем и работим за бъдещето. Тук сме се старали в основата винаги да бъдат спортът, образованието и културата - в това сме инвестирали", каза Петър Паунов и благодари за инициативата на Цветелина Кирилова. Откриването на международен крос - Кюстендил е в събота, от 10:50 часа на площад "Велбъжд" в Кюстендил. Обиколката ще бъде в центъра на града - 1 км. Стартът и финалът са площад "Велбъжд". В общият старт с дължина 1 километър могат да участват деца, възрастни, хора с различни професии - всички желаещи да се включат в спортната емоция. Награждаването и закриването на състезанието е в 13:00 часа. Класирането е индивидуално. Освен късата дистанция ще има и 10-километрова, в която се очаква да се включат елитни бегачи от Балканите. Сред тях са Милица Мирчева, състезатели от Сърбия и Гърция. За победителите са предвидени финансови награди, купи и медали.


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments