Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят разследвания за опит за трафик на хероин и кокаин през МП Калотина

Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят разследвания за опит за трафик на хероин и кокаин през МП Калотина Под ръководство...Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят разследвания за опит за трафик на хероин и кокаин през МП Калотина

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят досъдебни производства, образувани за опит за незаконен трафик на наркотични вещества през границата на страната от България за Сърбия.

На 16.04.2023 г. на МП Калотина митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София са селектирали за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна и Херцеговина.

При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите са установили в кабината на водача чанта със съмнителна плътност. Последвала е физическата проверка, по време на която в нея са били открити пет пакета, опаковани с тиксо и съдържащи прахообразно вещество. То е реагирало положително на хероин при направен полеви наркотест. Общото количество на предмета на престъплението е 4,834 кг.

В другия камион е бил открит пакет с кокаин с тегло 1,194 кг.

В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени три лица – гражданите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

 Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments