Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Водачи на четири превозни средства са задържани и обвинени за незаконно превозване на мигранти в района на гр. Кюстендил

Водачи на четири превозни средства са задържани и обвинени за незаконно превозване на мигранти в района на гр. Кюстендил Под ръководството н...Водачи на четири превозни средства са задържани и обвинени за незаконно превозване на мигранти в района на гр. Кюстендил

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят разследвания по образувани 4 досъдебни производства за подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през територията на страната в нарушение на закона.

В качеството на обвиняеми са привлечени живеещите в гр. София граждани на Сирия – А.А. (42 години)М.А. (на 40 години)И.А. (на 22 години) и О.А. (на 18 години).

На 15.06.2023 г. в района на граничната зона на Република България в близост до с. Добри дол, община Трекляно, област Кюстендил, четиримата обвиняеми незаконно подпомагали чужденци, намиращи се в нарушение на закона на територията на страната. За целта те използвали 4 автомобила, като престъпните деяния са извършени от тях с цел имотна облага.

По първоначални данни 19 от мигрантите са граждани на Сирия, а едно лице е от Афганистан. Сред тях е имало 3 лица, ненавършили 16-годишна възраст.

С постановления на прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments