Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Ученици с участие в симулативен процес по обвинение за управление на МПС след употреба на наркотици, организиран от районните прокуратура и съд в гр. Кюстендил

  По инициатива на Районна прокуратура – Кюстендил се проведе симулативен съдебен процес с участието на ученици от гимназиални класове от уч...
 

По инициатива на Районна прокуратура – Кюстендил се проведе симулативен съдебен процес с участието на ученици от гимназиални класове от училищата в града и доброволци към съвета по наркотични вещества към Община Кюстендил.

Събитието се проведе в рамките на Деня на отворените врати в Районните съд и прокуратура в гр. Кюстендил.

Децата влязоха в ролите на съдия и съдебни заседатели, прокурор, подсъдим и адвокат, полицейски служители, свидетели и вещи лица.

Предметът на делото, което се разглеждаше в съдебното заседание, е управление на МПС от непълнолетно лице след употреба на наркотични вещества – марихуана и екстази. Подсъдимият е шофирал автомобила на родителите си без свидетелство за управление, като предизвикал инцидент с пострадало куче, разхождано от собственичката си.

Пред съда той пледира невинен, като заяви, че е изпушил една цигара марихуана в Нидерландия, където същата е разрешена. Що се отнася до кучето, той допълни, че „то само се е нахвърлило върху автомобила“.

Заместник-административният ръководител на Районен съд – Кюстендил съдия Светослав Петров напътства съдебния състав, а районният прокурор Албена Разсолкова и нейните заместници Радостина Стоянова и Крум Крумов бяха ментори на прокурора, адвоката и свидетелите в симулативния процес по делото.

            След приключването на съдебното следствие съдът прочете присъдата си, като призна подсъдимия за виновен в престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и му наложи наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“  с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от правото да управлява МПС за срок от 8 месеца.

            Гост на симулативния процес бе митническият служител Ива Тодорова, началник сектор „Борба с наркотрафика“. Тя коментира пред учениците опасностите, които крие употребата на т.нар. райски газ и даде пример със страни, където вследствие на това всяко трето дете развива невропатия. Вниманието на децата беше заострено и върху рисковете от употребата на марихуана, която все по - често се примесва със синтетични наркотици.


Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments